toon kaart
Delen op:

Nieuwe website 80-jarige oorlog

Ontdek de Tachtigjarige Oorlog bij jou in de buurt op 80jaaroorlog.nl. Ga op deze website 450 jaar terug in de tijd. Beleef veldslagen, ga op zoek naar sporen in het landschap o.a. met de fietstocht van De Groene Vesting en bekijk bijzondere tentoonstellingen.

Het is dit jaar 450 jaar geleden dat de Tachtigjarige Oorlog begon, een belangrijke gebeurtenis die tot het ontstaan van het huidige Nederland en België heeft geleid. De NTR en het Rijksmuseum hebben daarom op 80jaaroorlog.nl alle activiteiten tijdens dit nationale herdenkingsjaar verzameld op een overzichtelijke landkaart.

Laat je rondleiden door historicus Hans Goedkoop. In een drietal audiotoursover Oranje, religie en de militaire strijd – neemt hij je mee naar bijzondere activiteiten en plekken in het land.

80jaaroorlog.nl is een initiatief van NTR en het Rijksmuseum in samenwerking met het Dordrechts Museum, het Nationaal Militair Museum en Museum Prinsenhof Delft.

Vanaf 28 september komt de NTR met een 7-delige televisieserie ’80 jaar Oorlog’, gepresenteerd door Hans Goedkoop. De serie schetst de ontwikkeling van een relatief kleine opstand naar een grootschalige ‘professionele’ oorlog. Lokale verhalen nemen daarbij een belangrijke plaats in. Medewerking werd o.a. verleend door Jeff van Schijndel van de Kring Vrienden van ’s‑Hertogenbosch.

Een video vind je op onze facebookpagina.


 

Inschrijven voor de Nieuwsbrief

Ontvang altijd als eerste het laatste nieuws uit de linie!