toon kaart
Delen op:

Erfgoedcluster

Bundelen van kennis en krachten

's-Hertogenbosch krijgt per 1 september een erfgoedcluster. Daarmee wordt de cultuurhistorische kennis van de stad gebundeld. Er wordt een plek gerealiseerd waar geïnteresseerden terecht kunnen voor informatie, studie en onderzoek. Ook is er volop ruimte voor het uitwisselen van kennis en het presenteren van erfgoedmateriaal. De afdelingen 'Stadsarchief', 'Vestingwerken' en 'Bouwhistorie, Archeologie en Monumenten' (BAM) gaan het erfgoedcluster vormen. 

Eén locatie

Het realiseren van een sterk erfgoedcluster vraagt om één duidelijk zichtbare locatie. Eén plek waar publiek zich welkom voelt. Of het nu gaat om studie, informatie, nieuwsgierigheid of om professionele belangstelling. Op die ene plek kan het publiek het Bossche erfgoed verkennen, ontdekken en doorgronden. De zogenoemde ErfgoedWerkplaats staat daarin centraal. Het college ziet het Groot Tuighuis aan de Bethaniestraat als een uitstekende locatie hiervoor. Het definitieve besluit hierover neemt de gemeente in het najaar.

Samenwerking

Ook voor het nieuwe erfgoedcluster blijft de samenwerking met de vrijwilligers en met alle historische verenigingen erg belangrijk. De gemeente wil samen met professionals en vrijwilligers het Bossche erfgoed van hoogstaand niveau houden. Onder andere door het zichtbaar en beleefbaar maken van de linie 1629 wordt 's-Hertogenbosch toeristisch aantrekkelijker.

Inschrijven voor de Nieuwsbrief

Ontvang altijd als eerste het laatste nieuws uit de linie!