toon kaart
Delen op:

Stadswandeling door Heusden

Uitje

Tijdens hun jaarlijkse uitje zijn de vrijwilligers van De Groene Vesting op bezoek geweest bij 'de buren', de historische vestingstad Heusden. Gedurende een twee uur durende wandeling gaf stadsgids Carel Beckeringh tekst en uitleg over tal van oude panden en gebeurtenissen die zich door de eeuwen heen in Heusden hebben afgespeeld.

Ouder 

Heusden als vestigingstad is ouder dan 's-Hertogenbosch. Carel liet het niet na dat er zo nu en dan eens lekker in te wrijven bij die 'Bosschenaren'. En de reconstructie van de vesting, "daar kunnen jullie ook nog een puntje aan zuigen". Ach, zo berustten onze vrijwilligers, "Wij zijn nu de grootste en zoals het lied al gaat: Den Bosch is mooier dan Parijs ..."

Oorlog!

Toch is de rivaliteit tussen Heusden en 's-Hertogenbosch nog springlevend want, zo bleek uit Carel zijn verhaal, de twee steden zijn officieel nog altijd met elkaar in oorlog. Er schijnt nog een onderlinge oorlogsverklaring te bestaan die nooit meer is ingetrokken. Gelukkig gebeurt dat binnenkort alsnog en zullen de burgemeesters van beide steden voor goed de vrede tekenen. 

Inschrijven voor de Nieuwsbrief

Ontvang altijd als eerste het laatste nieuws uit de linie!