toon kaart
Delen op:

Bomvol veldslagen en heerlyckheden

Engelen 1200 jaar uniek Diezedorp

Het dorp Engelen, ten noordwesten van ’s-Hertogenbosch aan rivier De Dieze, viert in 2015 haar 1.200e verjaardag. Een mooie reden voor een jubileumjaar vol feestelijkheden! Absoluut hoogtepunt van al deze festiviteiten staat gepland in het weekend van 12 en 13 september met het Historisch Festival Engelen. Een spannend en veelzijdig openluchtevenement voor jong en oud waaraan we graag ruime aandacht schenken in deze speciale editie, want het is duidelijk: ook Engelen Bruist.

Historisch Festival Engelen: Bómvol veldslagen & heerlyckheden!

Wat u mag verwachten? Allereerst de spectaculaire hoofdacts ‘Slag Om Engelen’ en diverse Napoleontische en middeleeuwse veldslagen. Deze worden met veel kanonnen en zwaarden ten tonele gebracht door zo’n 1.000 re-enactors (historische acteurs) vanuit heel Europa. Maar dat is nog niet alles... Riddertoernooien, spannende activiteiten voor kinderen, straatmuzikanten, oude ambachten, ganzenhoeders, roofvogelshows, streekproducten, bourgondische terrassen, levensechte kampementen van de historische gevechtstroepen... En dit alles op meer dan 20 sfeervolle openluchtlocaties verspreid over Engelen. Kom ook! Loop rond, zie, hoor, proef, ruik en herbeleef de tijden van weleer...

Vrijwilligers welkom!

De organisatie van Engelen 1200 wordt gedaan door een grote groep vrijwilligers, die nog wel een helpende hand kunnen gebruiken. Onder andere voor de op- en afbouw, de muntverkoop en andere hand- en spandiensten zijn vrijwilligers meer dan welkom. Interesse? Meld je aan via www.engelen1200.nl.

Inschrijven voor de Nieuwsbrief

Ontvang altijd als eerste het laatste nieuws uit de linie!