toon kaart
Delen op:

TOP-bijeenkomst groot succes

Op 30 juni jongstleden vond in de Statenzaal van het Noord Brabants Museum onze tweede TOP-bijeenkomst plaats. Stichting De Groene Vesting organiseerde samen met de gemeente 's-Hertogenbosch en de provincie Noord-Brabant een informatieve middag met als centrale thema de stand van zaken van plannen en projecten die nauw met de linie 1629 samenhangen. 

Boekpresentaties

Twee nieuwe documenten zagen deze middag het daglicht. Allereerst werd het Linieboek 1629 gepresenteerd, een ontwikkelingsvisie voor de linie in Sint-Michielsgestel, Vught, Heusden en 's-Hertogenbosch. Deze visie toont tal van projectvoorbeelden en -initiatieven waarmee de linie zichtbaar en beleefbaar gemaakt kan worden. Wethouder Huib van Olden mocht het boek in ontvangst nemen uit handen van Hans Meester. Vervolgens werd ons tweede beeldverhaal over het Landschap van de Verbeelding (ruwweg het gebied tussen de Dommel en de westelijke randweg) overhandigd aan wethouder Peter Pennings. 

Grote opkomst

De TOP werd druk bezocht. Aan de hand van inhoudelijke presentaties door onder ander Rob de Vrind en pitches van zeven verschillende initiatiefnemers die door Patrick Timmermans werden geïnterviewd, werd het ruim honderdkoppige publiek geïnformeerd over de jongste ontwikkelingen langs de linie van Frederik Hendrik. Bestuurders van gemeenten, medewerkers van onder meer natuurorganisaties en waterschappen, ondernemers, landeigenaren en vrijwilligers konden tussen de presentaties door met elkaar van gedachten wisselen over hoe zij de handschoen gezamenlijk kunnen oppakken om de linie daadwerkelijk zichtbaar en beleefbaar te maken en te houden. Troubadour Lucas Florent zorgde voor de musicale omlijsting van de middag.

Fotogalerij

Inschrijven voor de Nieuwsbrief

Ontvang altijd als eerste het laatste nieuws uit de linie!