toon kaart
Delen op:

33. Arboretum D'n Hooidonk

 Arboretum D’n Hooidonk

Sinds 1974 plantte de familie Van de Biggelaar hier bomen en heesters. In de meer dan 40 jaar zijn ruim 1400 bomen en struiken aangeplant. Vanaf 1990 ook soorten die niet in reguliere collecties voorkomen en afkomstig zijn uit alle uithoeken van Europa. Omdat geen vaste planten tussen de bomen staan, is het een open geheel. Het resultaat is een uniek park met een ongekende weelde aan bomen en struiken.

Omdat het nog een jong arboretum is, is de groei van verschillende bomen en struiken goed te volgen. Achter hun herkomst schuilen allerlei boeiende verhalen. Een rondleiding met een gids behoort dan ook tot de mogelijkheden. Het arboretum is inmiddels een stichting met als doel: het waarborgen van de continuïteit van Bomentuin D'n Hooidonk.

Bomentuin en Landgoed D’n Hooidonk heeft geen directe relatie met de Linie, maar met het prachtige initiatief ondersteunen wij als stichting van harte. Als je onze route al eens vaker gevolgd hebt, is een klein ommetje en bezoek aan het landgoed in Den Dungen zeker de moeite waard.

http://www.denhooidonk.nl/

Inschrijven voor de Nieuwsbrief

Ontvang altijd als eerste het laatste nieuws uit de linie!